HTML

MLM átverés

Valós tények, melyről az MLM rendszerek terjesztői nem beszélnek.

Friss topikok

  • WildBear: Na i újság..? Eltelt 8 év! (2022.02.07. 13:49) Botanoo
  • Reactor: @WildBear: Ha értenék hozzá, lehet csinálnék. Sajnos mindennemű programozáshoz túl kevés vagyok. M... (2017.07.17. 04:42) Botanoo - Összedől a piramis
  • Tomé: Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot: www.facebook.com/nem.mlm (2013.05.26. 22:52) Megfenyegettek!
  • bagee: Nem érdekel túlságosan. Mint ahogy az sem, hogy a PSZAF vizsgálatot anno én néztem be. Van ilyen. ... (2013.04.03. 22:19) Talk Fusion
  • P.T: Utólagos engedelmeddel bemásoltam a szövegedet a blogomba: felveteliterror.blog.hu/2011/08/09/awsu... (2011.08.09. 22:05) AWSurveys

Megfenyegettek!

2011.12.09. 16:12 bagee

A lent olvasható csodás e-mailt kaptam.

Kedves freedonlife29! Üzenem, hogy nevetséges vagy. Eszem ágában nincs törölni a blogot. Emberek százait mentem meg az átverésektől azzal, hogy az oldalon ezen információk fent vannak.

Tudod mikor léptek ti jogi útra! Egy félig meddig illegális vállalkozás soha nem fog senkit beperelni, mert a végén maguk ütnék meg a bokájukat.

Ezen túl állok elébe. Szabad országban, szabad emberként azt mondok, amit akarok!!! Ráadásul csak igazat írtam, tehát várom a fejleményeket!

Szia bagee!

freedonlife29 üzent neked a blog.hu adatlapodon:

Szia!

Megkérlek vedd le ezt a blogot, mert a hozzászólások eldurvultak és beillesztett hatályos törvények miatt eljárást fognak indítani ellened, amennyiben 1 héten kívül nem veszed le a tartalmat. Az Inda-Labs Zrt. levele amelyet nekem küldött azt közölte, hogy minden további halogatás nélkül kiadja neved címed (email címed) amennyiben nem lennél hajlandó jelentkezni!

Kérlek vedd komolyan mert ügy lesz belőle!

Üdv!

1996. évi LVII. törvény
a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról
A gazdasági hatékonyságot és a társadalmi felemelkedést szolgáló piaci verseny fenntartásához fűződő közérdek, továbbá az üzleti tisztesség követelményeit betartó vállalkozások és a fogyasztók érdeke megköveteli, hogy az állam jogi szabályozással biztosítsa a gazdasági verseny tisztaságát és szabadságát. Ehhez olyan versenyjogi rendelkezések elfogadása szükséges, amelyek tiltják a tisztességes verseny követelményeibe ütköző, illetve a gazdasági versenyt korlátozó piaci magatartást, valamint megakadályozzák a vállalkozásoknak a versenyre hátrányos összefonódását, gondoskodva a szükséges szervezeti és eljárási feltételekről is. E célok megvalósítására az Országgyűlés - figyelembe véve az Európai Közösség jogszabályaihoz való közelítés követelményét, valamint a hazai versenyjog hagyományait is - a következő törvényt alkotja:
I. RÉSZ
I. Fejezet
A törvény hatálya
1. § (1) E törvény hatálya kiterjed a természetes és a jogi személynek, valamint a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságnak - ideértve a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepét is a VI. fejezetben szabályozott magatartások kivételével - (a továbbiakban az előzőek együtt: vállalkozás) a Magyar Köztársaság területén tanúsított piaci magatartására, kivéve, ha törvény eltérően rendelkezik. E törvény hatálya alá tartozik továbbá - a II-III. fejezetekben szabályozott magatartások kivételével - a vállalkozás külföldön tanúsított piaci magatartása is, ha annak hatása a Magyar Köztársaság területén érvényesülhet.
(2) Az Európai Közösséget létrehozó szerződés (a továbbiakban: EK-Szerződés) 81. és 82. Cikkének alkalmazása során az e cikkek hatálya alá tartozó piaci magatartásra is e törvény eljárási rendelkezéseit kell alkalmazni akkor, ha a Szerződés 81. és 82. Cikkében foglalt versenyszabályok végrehajtásáról szóló 1/2003/EK tanácsi rendelet (a továbbiakban: 1/2003/EK rendelet) alapján a Gazdasági Versenyhivatal vagy magyar bíróság eljárásának van helye.
II. Fejezet
A tisztességtelen verseny tilalma
2. § Tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül - különösen a versenytársak, a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően - folytatni.
3. § Tilos valótlan tény állításával vagy híresztelésével, valamint valós tény hamis színben való feltüntetésével, úgyszintén egyéb magatartással a versenytárs jó hírnevét vagy hitelképességét sérteni, illetőleg veszélyeztetni.
4. § (1) Tilos üzleti titkot tisztességtelen módon megszerezni vagy felhasználni, valamint jogosulatlanul mással közölni vagy nyilvánosságra hozni.
(2) Üzleti titok tisztességtelen módon való megszerzésének minősül az is, ha az üzleti titkot a jogosult hozzájárulása nélkül, a vele - a titok megszerzése idején vagy azt megelőzően - bizalmi viszonyban vagy üzleti kapcsolatban álló személy közreműködésével szerezték meg.
(3) E törvény alkalmazásában
a) üzleti titok fogalma alatt a Ptk. 81. § (2) bekezdésében meghatározott fogalmat kell érteni;
b) bizalmi viszony különösen a munkaviszony, a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony és a tagsági viszony;
c) üzleti kapcsolat az üzletkötést megelőző tájékoztatás, tárgyalás, ajánlattétel akkor is, ha azt nem követi szerződéskötés.
5. § Tilos máshoz olyan tisztességtelen felhívást intézni, amely harmadik személlyel fennálló gazdasági kapcsolat felbontását vagy ilyen kapcsolat létrejöttének megakadályozását célozza.
6. § Tilos az árut, szolgáltatást (a továbbiakban együtt: áru) a versenytárs hozzájárulása nélkül olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel - ideértve az eredetmegjelölést is - vagy elnevezéssel előállítani vagy forgalomba hozni, reklámozni, továbbá olyan nevet, megjelölést vagy árujelzőt használni, amelyről a versenytársat, illetőleg annak áruját szokták felismerni.
7. § Tilos a versenyeztetés - így különösen a versenytárgyalás, a pályáztatás -, az árverés, a tőzsdei ügylet tisztaságát bármilyen módon megsérteni. E tilalmat csak azokra a magatartásokra kell alkalmazni, amelyeket e törvény más rendelkezése vagy külön törvény nem szabályoz.

Itt megnézheted a feladó adatlapját: http://blog.hu/user/668618

Ha visszaüzennél, egyszerűen válaszolj erre az emailre!

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mlm-atveres.blog.hu/api/trackback/id/tr73451443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

driska 2011.12.14. 09:04:58

Szia Bagee!

Nemrég találtam rá a blogodra, mert engem is be akartak csalni ebbe a "ferráris" jövőbe! Szerintem is átverés, mint az MLM rendszerek 99%-a!

De én úgy gondolom, hogy a sok okoskodó majd rájön, és akkor röhögünk egy jót, hogy mi megmondtuk! Ne törd magad! Továbbá ha törlik a bejegyzéseidet, és esetlegesen mégiscsak átverés a botano (ami szinte biztos) akkor a károsultak nyugodtan cinkosságért perelhetik a blog.hu -t, hiszen az igazságot takarták el!

Mikor tanulja már meg a sok butus, hogy ha valami nagyon nagy üzlet, akkor nem a sok kis maki ember pénze kell hozzá, hanem összefog 2-3 nagytőkés, és leakaszt róla párszázmilliárdot.... nevetséges! Ha én tudnék egy ilyen jó üzletet azonnal adnám el kocsim lovam, gatyára vetkőznék, és mindent a botanoba nyomnék, majd 3 hónap alatt kivenném a tőkém (hiszen annyi idő alatt akár meg is duplázódik) és király módjára hanyatt dőlve nézném a TV-t, hogy "Megint kilakoltattak 8 családot, ebből 3 öngyilkos lett!".
Szóval csak fel a fejjel! Remélem sokan belebuknak, és megtanulják, az általam sokszor említett mondatot: "PÉNZT CSAK MUNKÁVAL KERESHET A KISEMBER!"

Gondolkodjatok!
Üdv!

LongJohnHolmes 2011.12.15. 16:56:42

Kedves blogtulaj, szeretném veled is megosztani ezt a weblapot, amit már évek óta őrizgetek :)

members.chello.hu/marinov.ivan2/mlm/scamway.html

WildBear 2011.12.16. 11:40:27

pedig a HVG már régen megírta..
(hvg.hu/gazdasag/20100622_szendioxid_csalas_top_10_co2/2)

Top 10 szén-dioxidos csalás – zöld üzlet, fekete milliárdok

2. Szén-dioxid-piramis
A szén-dioxid-kvóták kereskedésében is fel lehet építeni a piramisjátékot azzal, hogy a régebbi befektetőket az újabbak befizetéseiből elégítik ki, méghozzá hitelt érdemlő szén-dioxid-kereskedelmi megállapodás nélkül. A leghíresebb „ponzi” csalás egy kaliforniai szélhámos, bizonyos Anne Sholtz nevéhez fűződik, aki „szmogpiaci” befektetőket gyűjtött és „palizott be”, s keresett több mint 50 millió dollárt.

anula2 2011.12.30. 10:52:13

Szia Bagee!

Ezek szerint egy névtelen fenyegető levelet kaptál. Ennyire kell ezt komolyan venni.
Ha beperelnének, csak szólj, megyek tanúnak melletted.

people are smart 2011.12.31. 17:47:09

Szia Bagee! Aki ezt a levelet küldte neked, az nem más, mint egy megszállott MLM-es aki azt hiszi, hogy a tisztességtelen piaci magatartás törvénye keresztül húzhatja a szólás szabadságét. Mekkora tévedésben van! Ez ugyebár egy blog, ahol az emberek megvitatják egy adott témával kapcsolatos véleményüket. Senki nem állít olyat, ami nem igaz, csupán roppant kényes kérdések hangoznak el, amire valahogy nem érkezik kielégítő válasz MLM irányból. Bármikor és bárki előtt kiállok a véleményemmel, ezt a levelet a legkevésbé sem kell komolyan venni. Egy elkeseredett, a tényekkel szembenézni képtelen, de legfőképpen az országban vagy a világban élő több tízezres csalódott, sikertelen MLM ügynök közül való, aki még mindig abban reménykedik, hogy a gazdasági válság ellenére képes lesz horror áron eladni olyan termékeket vagy szolgáltatásokat, amit töredék áron máshol is megvehet hálózat építkezés, rendezvényre kúszás, agitálás, és saját magából komplett hülyét csinálás nélkül (szép kerek mondat lett).

people are smart 2012.01.25. 19:36:27

Kaptam egy levelet egy bizonyos i76k nevű alanytól, aki rámutatott, hogy az MLM-ben nem a termék értékesítés a lényeg, iletve idézek még egy gondlatot a Talk Fusionról től: "...Mert ami ingyenes, közel sem ad olyan szolgáltatást mint amiért esetleg fizetni is kell. Valószínű aki elküld egy nap 1 emailt, nincs rá szüksége. Aki üzletet épít, annak igenis jó. Erre is kellene gondolni, nem csak szűklátókörűen a ficskákra utazni." No akkor kezdem a mondat első felével a magyarázatomat. Minden MLM üzletben (is) az eladás a lényeg. Ezt lehet kimagyarázni, hogy dehogyis, mert a hálózatot kel építeni, meg ilyesmi. De! Ha az az MLM cég nem piramis, akkor a bevétele a termék és vagy szolgáltatás értékesítéséből kell, hogy álljon. Egyéb esetben akkora piramis, mint az állat! Vagyis beszervezhetem a fél országot "magam alá", ha csesznek vásárolni. Ezért van külön agitációs program a hűségesen vásároljunk és először legyünk fogyasztók dumával! Ha megszakad a lánc, hibába van felépítve 50 mélységig 5000 embered, nincs eladás, nincs lóvé sem. Vagyis el kell adni a terméket, vagy rá kell bírni az embereket, hogy vegyenek, és el kell érni, hogy holnap is és holnap után is vegyék a cuccot, különben összeomlik az egész rakás szar. Mókuskerék magyarul. Az idézett rész pedig ragyogóan illik ide. Mármint hogy ami ingyen van, az nem is olyan jó. Ezt el kell fogadjam, fejhajtás mellett. De! A legtöbb ember nem szívesen fizet azért, amit ingyen is megkaphat és a magyar különösen olyan ember, hogy nehéz rávenni, hogy fizessen valamiért, amit az Ecserin mondjuk féláron megkap. A Talk Fusion esetében meg 3 kattintás után rájöhet bármelyik paraszt, hogy ingyé is tudok én videómailt küldeni és negyed áron is lehet konferencia hívést indítani. Csak ehhez bizony rá kel szánni kemény 15 percet a neten, hogy összevessem a konkurenciával. Ha pedig valaki észérveket hoz fel szűklátókörűséggel vádolják. Nézz körül a piacon, TESZTELD LE őket, és utána mond, hogy bezzeg az ingyenes nem olyan jó. Elárulok egy titkot, Egy világgal jobb, mint a TalkFusion, csak tudni kell, melyiket használod. Google a barátod. Az emberek okosak.

i76K 2012.01.30. 18:40:53

@people are smart: Örülök, a hozzászólásnak. Nagyon tartalmas volt. :-)

i76K 2012.01.31. 20:16:08

Közöd nincs az egészhez. Ebbe a blogba beillesz. Pénz nélkül "okoskodunk", irigykedünk...

Reactor 2012.03.23. 20:35:42

Huh, remélem telekuláztad az összes gatyádat a fenyegetés hallatán :)
Énnekem is volt már szerencsém mindenféle ostoba MLMnyaller internetbohócokhoz, a legújabb a sasmadar77 nevezetű, aki 7-8 poszton keresztül szerecsenmosdatott meg hazudozott összevissza. Ki kell röhögni az ilyeneket, ha meg tovább hisztizik, felpakolni ED-re. Egyszerűen nevetségesek, ahogy próbálják a Szent MLMjüket kimosni a szarból...

bagee 2012.03.26. 00:15:28

Úgy tűnik FazekasLaci is kapott egy jó kis fenyegetést, mert eltávolította a bejegyzését.
Most "csak" ennyit írt: kiszamolo.hu/az-evszazad-befektetesei-es-a-naiv-emberek/

sasmadar77 2012.03.27. 18:32:56

Én az Emgoldextől kaptam fenyegetést. Nem komolyat, de sokat elmond a cégről.

Reactor, az is szánalmas, ahogy te össze-vissza írkálsz mindent konkrétumok nélkül. Keversz mindent mindennel főleg az MLM-et a piramisjátékkal. Bizonyítékod az nincs csak csúsztatás és mellébeszélés. Ezen kívül még kőbunkó tahó stílusod is van.

Reactor 2012.06.06. 04:03:26

@sasmadar77: Nem bírod a kritikát? Ahttp://www...problem!

Ha jól emlékszem, pont hogy te kezdtél el trollkodni és szerecsenmosdatni. Az MLM pedig egyenlő a piramisjátékkal (rajzold le a rendszert egy darab papírra), az egyetlen különbség az hogy van termék, hadd vakuljon a paraszt. Hogy miért pont az MLM-ekről van ennyi kritika, hogyan adózik az MLM, miért állandó a sikeres hálózatépítők és az újonnan induló MLM-ek szorzata, hogy miért nem vesznek körbe engem a multimilliomosok ha ez ilyen nagyszerű üzlet....egy szót se írtál ezekről, csak elkezdtél natívan hisztizni, hogy "na de az MLM az igenis jó, és aki mást mond az dögöljön meg". Komolyan, két vállra fektettél az érveiddel. Forreal.
Én azt hiszem, épp elég forrást jelöltem meg számodra, amik a te érveidnél azért egy pindurkát hitelesebbek. Hogy neked egyik sem elég meggyőző, mert biztos mindegyik hazudik, az már nem az én bajom. Hogy neked egyik se bizonyíték. Hát sajnállak. Megtetted a magad állásfoglalását, innentől fogva ne akadj ki ha bírálatot kapsz :)
"Aki prostinak áll, ne sírjon ha megbsszák"

sasmadar77 2012.07.01. 21:46:19

@Reactor:
Tudod nem a rajz számít. De tudom, hogy neked csak eddig terjed a kapacitásod ezért ezen nem is csodálkozom.
Ennyi erővel ha felrajzolok egy vállalatot az is pont ugyanúgy néz ki. Szóval akkor az is piramisjáték. LOL :DD :DD
Komolyan nevetséges vagy. De miért nem a másik fórumon válaszoltál? Ahol kb szétalázott egy olyan aki nem is MLM-ezik. :DD :DD Röhej :DD :DD

Tudom, hogy reménytelen vagy, mert arra is lusta vagy, hogy utána nézzél mi a valódi különbség az MLM és a piramisjáték között.

Szerencsére vannak olyan emberek akik valóban értenek hozzá valamint konkrétan megvizsgálják azt és nem csak a hülyék által leírt baromságokra építenek.

Azon meg már végképp nem csodálkozom, hogy ismételten baromi felületes voltál.
Én sehol nem írtam olyat, hogy az általad linkelt dolgoknak nincs valóságtartalma. De mit is várhatnánk egy ilyen felületes embertől mint te?

sasmadar77 2012.07.01. 21:58:20

Ha nem emlékeznél és szándékosan kerülnéd akkor linkelem.
kioktato.blog.hu/2009/07/17/piramis_parti_mlm_szajbarago#c16147125

Reactor 2012.07.17. 02:21:33

@sasmadar77: A vállalatok többnyire betéti társaságok, KFT-k vagy részvénytársaságok. Az hol piramis már? Kezdjük onnan, hogy már egy Bt. alapításához is minimum két ember kell. Milyen piramis az aminek két csúcsa van? A részvénytársaságokat már meg se kérdezem...látod te is hogy butaságot írsz.

Hol is "aláztak szét" konkrétan? A "kereskedo" nevű illetőre gondolsz? Egyáltalán nem "alázott szét", sőt, ő még konkrét példákat is hozott, és keményen érvelt, nem nyeszebkaszabolt mindenféle mögöttes tudás nélkül. Róla speciel elhiszem hogy ért valamicskét a gazdasági témákhoz. Vagy ööö, arra a sasmadar77 nevű illetőre gondolsz, aki zsinórban ötször kommentelt egymás után? :DD Hát ez nagyon whehehehe :D
Szétalázás...hogynemár :) Tudod mi a szétalázás? Az ED-n lévő cikkek, na azok már konvergálnak egy kicsit ehhez a fogalomhoz.

Utánanéztem az MLM és piramisjáték közti különbségeknek, gyakorlatilag az összes olyan találatot elolvastam a Kuglin, ahol nem hazudoznak. Egyvalamiben az összes ilyen oldal egyetértett: az egyetlen reális különbség az, hogy az MLM rendszerben van termék. Drága, homályos forrásból származó, gyakorlatilag annyi a termék funkciója, hogyha bíróságra jut a dolog, lehessen mivel mosakodni, hogy márpedig itt [köhömm] becsületes adásvétel zajlik, bíró bácsi, nem rosszalkodtunk ám...
Akik valóban értenek ehhez a rendszerhez, azok a saját jól felfogott érdekükben messzire elkerülik. Igazából, aki kijárta a 8 elemit, az egy mezei számológéppel hamar kiszámolhatja, hány év "munkája" kell ahhoz, hogy megtérüljön az MLM-be fektetett összeg. Ja, hogy 3 év után a főkolompos csődöt jelent, felmarkolja a zsozsót és lelécel? Ez meg úgymond "benne van a pakliban"...
Mellesleg, ha olyan szupercsúcsübersüti lenne maga a termék, amit eladogattok, nem kellene minél több embert belerángatni ebbe a kreténségbe, hogy azért egy minimális profit legyen belőle másnak is, ne csak a fáraónak ott a piramis tetején. Ki az az elvetemült, aki osztozni akarna a hasznon?

Egyvalamiben igazad volt viszont: az átvert emberek, akiket eddig is emlegettem, valóban hülyék voltak, hogy bedőltek ilyen finoman álcázott bűncselekménynek. Az általuk írt "baromságok" pedig valószínűleg azért fájnak ennyire neked, mert olyan igazat írtak, ami rosszabb száz hazugságnál is. Sőt,azóta még többen lettek. Őket hogy kívánod meggyőzni, hogy márpedig igenis hülyék voltak, és 1 hónapon belül multicsilliárdosokká is válhattak volna? Kíváncsian várom :)

Close, but no cigar.

sasmadar77 2012.08.02. 14:11:00

Gratulálok. Ismét felületes voltál és nem a tényeknek néztél utána.

"Egyvalamiben az összes ilyen oldal egyetértett: az egyetlen reális különbség az, hogy az MLM rendszerben van termék. "

Nem nem ez a különbség. Márcsak azért sem, mert a piramisjátékban is van termék. Na akkor most mi van?

LOL. Ontod itt a baromságokat anélkül, hogy tisztában lennél a tényekkel.

WildBear 2012.08.02. 15:45:32

Hallom, a Botanoo károsultak már találtak ügyvédet, és pertársaságot alapítottak.
A budapesti Botanoo irodát kb. egy hónapja bezárták, nem elérhetőek; az ajánlott levelek visszamennek a feladóhoz.
A britt fogyasztóvédelem rendőrségi feljelentést javasol:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=120339704&t=9094745

sasmadar77 2012.08.02. 23:22:20

@WildBear:
Aki egy kicsit is jártas a témában az egyből látta, hogy ez nagyon nem tiszta üzlet. Ez is egy piramisjáték volt ami szépen összeomlott ahogy a többi eddigiek is ée még az újabbak is erre a sorsra jutnak.
Sajnálom a károsultakat. Sokat nem tehetnek, a pénzüknek már lőttek.

Tomé 2013.05.26. 22:52:10

Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot:

www.facebook.com/nem.mlm
süti beállítások módosítása