HTML

MLM átverés

Valós tények, melyről az MLM rendszerek terjesztői nem beszélnek.

Friss topikok

  • WildBear: Na i újság..? Eltelt 8 év! (2022.02.07. 13:49) Botanoo
  • Reactor: @WildBear: Ha értenék hozzá, lehet csinálnék. Sajnos mindennemű programozáshoz túl kevés vagyok. M... (2017.07.17. 04:42) Botanoo - Összedől a piramis
  • Tomé: Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot: www.facebook.com/nem.mlm (2013.05.26. 22:52) Megfenyegettek!
  • bagee: Nem érdekel túlságosan. Mint ahogy az sem, hogy a PSZAF vizsgálatot anno én néztem be. Van ilyen. ... (2013.04.03. 22:19) Talk Fusion
  • P.T: Utólagos engedelmeddel bemásoltam a szövegedet a blogomba: felveteliterror.blog.hu/2011/08/09/awsu... (2011.08.09. 22:05) AWSurveys

Botanoo - Összedől a piramis

2012.03.25. 23:28 bagee

 

Ennyi volt. Egy ilyen riportot már nem élhet túl a Botanoo. Maga a tulajdonos (Peter Alexander) cáfolja, hogy ebből pénz lenne. Nem befektetés, csak tagság... 

Ezt követően az új tagok toborzása minden bizonnyla megakad, kifizetésben senki nem fog részesülni, a piramis pedig összedől. Mint lenni szokott ilyenkor a tagok befizetéseiket elbukják. Sorry! Én szóltam.

 

16 komment

Címkék: környezetvédelem pilótajáték átverés co2 botanoo carbon credit

A bejegyzés trackback címe:

https://mlm-atveres.blog.hu/api/trackback/id/tr34339410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FazekasLaci 2012.03.31. 19:42:38

Hát ennyi volt, a Botanoo piramisjátéknak hamarosan vége.
Aki tud, szálljon ki, aki meg beszervezett másokat, az várja az idézést.

Ismét összedőlt egy piramis.

J_O_L_A_N 2012.04.03. 12:45:50

Az összedőlés ebből nem következik automatikusan, az emberek nem feltétlenül néznek utána az igazságnak és gondolkodnak, a botanoo szeánszokon szűk körben továbbra is megy a laikusok meggyőzése radikális MLM eszközökkel. Hiszen eltelhetett másfél év az indulástól kezdve úgy, hogy még az is csak ígéret volt, hogy lesz igazi karbon kredit is a rendszerben, mégis hány tízezren beletették a pénzüket, elég volt az előadó meggyőző ereje, és a gyors meggazdagodás ígérete. A kuponok mesterségesen generált áremelkedéséből sokan profitáltak, ők pozitív visszacsatolást, meggyőző erőt jelentenek.
Lexander nyilvánvalóvá tette, hogy a megvett 4,1 millió kreditet nyugdíjazzák azon tagok részére, akik a kuponjaikat beváltják. Amíg ez a beváltás megy, a tulajdonosok ezen is agyon keresik magukat, kreditenként 6-9 eurót. Eközben az új tagok is fizetik be a 250, 400, 1200 Eurókat. A tagokat hitegetik azzal, hogy a kuponjaikból átváltott kreditjeiket eladhatják majd drágábban, de jelenleg az történik, hogy próbálják elhúzni időben az ourclimate.com-on a kreditkereskedelem elkezdését erre arra hivatkozva. Amíg ez sikerül, addig lesznek a tagok abban a hitben, hogy el is tudják adni a kreditjeiket. Nyilván nem tudják, ugyanis egyértelműen kredit nyugdíjazás folyik a tagok részére, ami annyit jelent, hogy a kredit már többé nem eladható, tag a kredit árát kifizeti a "saját környezetvédelmi hozzájárulására", ahogy Lexander is kijelenti 11:15-nél. Aki el akarta adni a kuponjait, hogy pénzt vegyen ki, eddig sikeresen megtehette, és addig meg is teheti, amíg a tulajdonosok számára a befolyó pénzek mennyisége magasabb a kifizetendő pénzek mennyiségénél (pénzt kifizetni elvileg csak a tagi kupon eladás esetén kell, ez tömegesen csak nagyfokú bizalomvesztés esetén történik meg), vagy a hatóságok tesznek pontot hamarabb az ügy végére. Jelenleg dől a pénz Lexanderéknek a kupon/kredit beváltás sokszoros árréséből, érdekük, hogy a 4 millió kredit elfogyjon még a cégbedőlés előtt.

anula2 2012.04.03. 14:55:58

@J_O_L_A_N: A probléma ott lesz, hogy négymillió kreditet nyugdíjaztatni rettentő sok időbe telik.
Mivel a tagok maguk nem tudnak kereskedni a kreditekkel - már csak azért sem, mert ők maguk sem jutnak hozzá - keresniük kell valakit, aki önként ellentételezni akarja a kibocsátását.
A jelenlegi gazdasági helyzetben ez nagyon lassan fog menni. A Markiton lehet követni. Eddig egy jogi személy volt, aki jelentősebb tételt nyugdíjaztatott, 840 db. VER-t.
De a lényeg tényleg az, hogy kreditekhez nem fognak hozzájutni a tagok. Tehát nem is kereskedhetnek vele.
Ha viszont nem a kredit kereskedésből/nyugdíjaztatásból folyik be a CC Denmark pénze, és nem ebből fizeti a jutalékokat, meg a bónszokat, akkor miből?

Reactor 2012.06.06. 04:06:29

Igazad volt sasmadar77, tényleg szuperjó remek üzlet :)

OWNED.

FazekasLaci 2012.06.11. 08:21:31

Kiszállt a Botanooból Bak Zsuzsa, a magyarországi fő-Botanoos.
Dr Telkes József interjúja.

"(A Botanoo) ingoványos talajon mozog; hogy ha innen nézem, pilótajáték, ha onnan nézem, nem az."

"Az az üzenetem számukra [a volt csoportomnak], hogy amelyik ló megdöglött, arról le kell szállni."

"Szembe kell nézni a tényekkel [...] a ködösítés, és a rózsaszín felhősítés nem csak neked ártalmas,
hanem azoknak is, akik a csapatodban vannak."

"[A Botanoo-tól való távozás oka]: nem szabad az embereket félrevezetni, és téves eszmékkel álltatni,
főleg akkor, ha már tudod, hogy ez nem igaz."

"Kaptam [a Botanootólg egy levelet, hogy ha (...) akkor nem fognak engem feljelenteni pénzmosásért."

"Azzal indítottuk el az üzletet, hogy amikor lesznek a cégnek karbon kreditjei, akkor mindenkinek a saját nevére kerül
a karbon kredit, és nem lesz több kuponozás, mert az a pilótajáték kategóriát súrolja."

"Rengetegen feljelentették a céget; olyanról is tudok, aki a céget megfenyegette, és visszakapta a belépődíját."

anula2 2012.06.11. 11:42:51

Hm. Ebben csak az izgalmas, hogy megmondtuk, többen szóltunk, hogy lehetetlenség, hogy a kreditek a tagok nevére kerüljenek, mert ahhoz az kell, hogy legyen egy forgalmi jegyzék számlájuk. Erről Bak is bizonyára értesült, és nem tavaly októberben.
Ennek ellenére tovább folyt a beszervezés. Mindenki le lett hülyézve, irigyezve satöbbi.
Csalás történt, megtévesztés, most már a vak botanósok is látják.
A játéknak vége.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.06.30. 12:29:26

a zeekrewardsról írhatnál valamit, innen nézve egyértelmű ponzi pisamis, valami alibi munkával (hirdetés spam)

FazekasLaci 2012.06.30. 21:01:00

Fellélegezhetnek a Botanoo-tagok !!

Sikerült eladni hazánkban is kőkemény 7 (hét) db kreditet az Alarm Elektronika 2000 Kft.-nek. Ez biztos jól meglendíti az xtanoo forgalmát is :)

Tomé 2013.05.26. 22:45:06

Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot:

www.facebook.com/nem.mlm

Reactor 2017.06.29. 22:32:04

@Tomé: Nem lehetne ennek a mozgalomnak egy rendes honlapja is? Csak mert nagyon életrevaló dolog, de így, hogy a rakás szar Failbookon van, egy csomó támogató nem tud kapcsolatba lépni vele.

WildBear 2017.07.16. 18:31:19

@Reactor: Miért nem csinálsz egyet?
Egyébként rengeteg Botanoo-károsult van, össze kéne fogni.

Reactor 2017.07.17. 04:42:33

@WildBear: Ha értenék hozzá, lehet csinálnék. Sajnos mindennemű programozáshoz túl kevés vagyok. Meg aztán szerverem sincs, ahova tenni lehetne :S
süti beállítások módosítása