HTML

MLM átverés

Valós tények, melyről az MLM rendszerek terjesztői nem beszélnek.

Friss topikok

  • WildBear: Na i újság..? Eltelt 8 év! (2022.02.07. 13:49) Botanoo
  • Reactor: @WildBear: Ha értenék hozzá, lehet csinálnék. Sajnos mindennemű programozáshoz túl kevés vagyok. M... (2017.07.17. 04:42) Botanoo - Összedől a piramis
  • Tomé: Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot: www.facebook.com/nem.mlm (2013.05.26. 22:52) Megfenyegettek!
  • bagee: Nem érdekel túlságosan. Mint ahogy az sem, hogy a PSZAF vizsgálatot anno én néztem be. Van ilyen. ... (2013.04.03. 22:19) Talk Fusion
  • P.T: Utólagos engedelmeddel bemásoltam a szövegedet a blogomba: felveteliterror.blog.hu/2011/08/09/awsu... (2011.08.09. 22:05) AWSurveys

Botanoo

2011.05.30. 22:38 bagee

Botanoo, a Carbon Credit kereskedelemre építő újabb lehúzó Multi Level Marketing csoda.

Újfent a környezetvédelemre érzékeny és egyben hiszékeny embereket akarja valaki jó rászedni és más kárán gazdagodni.

Miről is van szó?
A marketingduma az, hogy vegyél Carbon Creditet, amiből majd CO2 kvótát vehetsz, ami egyre drágább lesz, így tuti a siker. Hát igen, vagy lehet mégsem....?
Valójában egy piramisjátékról van szó, mert valós termék az nincs a Botanoo mögött, csak egy ígéret rá, hogy majd valamikor lesz egy szintén nem kézzelfogható kvóta.
Addig is egy hazánkban semmiféle engedéllyel nem rendelkező cég milliószámra hordja ki a pénzt az országból, puszta ígéretekért cserébe. Természetesen foggal körömmel tiltakoznak a befektetés szó használata ellen, hisz ha azt tennék az végképp tiltott volna. (megjegyzem, ha nem befektetésről beszélünk, akkor ez nem más, mint egy piramisjáték)
Természetesen a hatóságok, élükön a PSZAF-el már vizsgálódnak, így csak idő kérdése mikor lesz az egészre ráborítva a bili.

Csábító kilátások nem?

Webirodáról, a belépés óta megduplázott, triplázott pénzekről szólnak a hírek és természetesen azok miatt tart itt az ország, akik nem akarnak a bomba üzletbe is beszélni!
Hát kéremszépen a bomba üzletek nem megkeresik az embert, hanem a bomba üzletekért kivétel nélkül tenni kell valamit. Az, aki az embert tuti üzletbe csábítja csak egy naiv balek lehet, vagy egy vérszívó szélhámos. Hogy miért? Hát mert ha olyan jó üzlet, akkor ahhoz nem lasszóval kellene fogni a kispénzű népet, hanem az első néhány nagypénzű ember megcsinálná maga a bizniszt.

A lényeg Botanoo kapcsán, hogy a termékről senki nem tud semmit, csak széndiokszidkvótázik össze-vissza, mert az komoly dolog, hisz a hírekben is benne van. Az, hogy az országok közötti CO2 kereskedelemhez nekünk kisemberként semmi közünk, főleg nem a Botanoo által az kimagyarázható. Majd lesz, dolgoznak rajta. Mi meg higgyük el és addig is egy olyan pilótajátékba tegyük a pénzünket, amit szorongatnak a hatóságok!

156 komment

Címkék: környezetvédelem pilótajáték mlm átverés co2 botanoo carbon credit

A bejegyzés trackback címe:

https://mlm-atveres.blog.hu/api/trackback/id/tr552944713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anula2 2012.01.19. 11:58:06

@ÁdámxxBP: Ez a botanoo-s játékpénz árfolyama, amivel egymás között tudtok kereskedni.
Ez csak akkor váltható pénzre, ha a belső platformon el tudod adni fabatkádat. Semmi köze a ÜHG egységekhez.

ÁdámxxBP 2012.01.19. 12:10:18

@anula2:
Én ezzel tisztában vagyok.
Ezt az úgynevezett unit-ot lehet átváltani 10 eurós áron tényleges kreditre minimum 3 hónap után.
Ha nem láttam volna azt hogy ebből tényleg pénz van nem írnék ide mint mindenki más.
Utána jártam nem megalapozatlanul írogatok hogy ez 1 szar és tuti nem működik.
Nem kötelező senkinek belépnie, csak azt nem értem aki nincs benne és nem ismeri a céget miért ad véleményt róla.

anula2 2012.01.19. 12:39:44

@ÁdámxxBP: Miből van pénz?
Ez az egyik, a másik meg az, hogy 10 euró egy kibocsátási egységért, karbon kreditért marha nagy pénz, mert most 3-5 euró az ára. (AAU, CER, ERU. A más származású kibocsátási egységek ára meg fél.kettő dollár a világpiacon, például az indiai, marokkói meg egyéb lemaradt országi akkreditált zöldberuházásokból származóké.)
Ráadásul nem az összes kuponodat tudod kreditre váltani, csak egy részét. És még be se indult a kreditváltó-kereskedő platformja a botanónak.
Az ég áldjon meg, ha te kibocsátási egységbe akarsz fektetni, kiváltasz száz euróért egy forgalmi számlát a zöldhatóságnál, onnét kezdve annyi kibocsátási egységet veszel (karbon kreditet) amennyit akarsz, és amennyiért éppen a legkedvezőbb neked. Mi a fenének kell ehhez a botanó?
Biztos, hogy te ismered a céget?

ÁdámxxBP 2012.01.19. 12:54:49

@anula2:
Ezeket az árfolyam adatokat te honnan veszed?
Belinkelnéd nekem akkor a karbon kredit árfolyamát ha kérhetem?
A botanoo szerepe ebben az egész befektetésben az elvileg hogy helyetted adja el a krediteket és nem neked kell vele szopni, lehet hogy 100 euróért tudnál vagy tudnék kiváltani valami engedélyt de azt már szerintem te sem tudod hogy kinek adnád el a krediteket, itt jön képbe a botanoo, ő eladja helyetted a krediteket és nem kell neked csinálnod.
Nem állítom hogy milliomos leszek belőle de én adok neki 1 esélyt.
Nem az életem minden pénzét kell belefektetni, 400euróval is el lehet kezdeni,de én 1200al fogom.
holnap.
Az meg a másik hogy mindenki írja a véleményeket de 1 olyan HSZ-el nem találtam még hogy valakit becsapott volna a cég és nem kapta volna azt amit igértek, de ha te ismersz ilyen embert szívesen beszélnék vele akár személyesen is hogy mi is volt a problem nála.

FazekasLaci 2012.01.19. 13:05:21

@ÁdámxxBP: Vedd már észre, hogy a Botanoo nem adott el el kreditet sem külsősnek !!
A tagok egymásnak adhatják el, a "belső árverési rendszeren".

Jövedelem csak abból van, amit a tagok befizetnek; a te befizetett 1200 EUR-odat megkapják a feletted lévők, stb.

Azt vésd az eszedbe, hogy BÜNCSELEKMÉNY amibe beszállsz.

ÁdámBP 2012.01.19. 16:11:44

@FazekasLaci:
Nagyon remélem hogy nem lessz igazad, de ez majd csak hónapok múlva derül ki, de én azért megpróbálom.

_marek 2012.01.19. 23:40:03

Kedves FazekasLaci!
Tettem fel 2 kérdést de még nem válaszoltatok egyikre sem, az elsőre megkaptam a választ monsterman-tól, tehát ezt rosszul tájékoztattátok!

A második kérdésemre sem tudsz választ adni?
ezt írtad: "A botanoo-nak nagyságrendekkel kevesebb karbon kreditje van, mint amennyire kupont kibocsátott. "
Kérdésem:
Ezt alá tudnád valamivel támasztani?

Nálam itt el fog dőlni e fórum hitelessége!

anula2 2012.01.20. 07:31:41

@ÁdámxxBP: Az árfolyamadatokról innét lehet tájékozódni.

www.bluenext.eu/index.php

www.theice.com/productguide/ProductGroupHierarchy.shtml?groupDetail=&group.groupId=19

www.markit.com/sites/en/products/data/indices/commodity-and-environmental-indices/eua-spot-index.page#

Ezek az európai árakat tartalmazzák. Mindegyiken ugyanazokat az árakat fogod találni. Tegnap 7-4 euró volt egy kibocsátási egység ára, a legdrágább az államok kötelező kibocsátáscsökkentéséhez kapcsolódó EUA, a CER és az ERU olcsóbb, de meglátod, hogyha megnézed.

Ahhoz, hogy te vásárolj-eladj kibocsátási egységeket, annyit kell tenned, hogy nyitsz egy számlát. A többit megcsinálja helyetted az a cég, amelyiket ezzel megbízol. Megbízhatod azonnali eladással, ha hirtelen van szükséged a pénzre (Akkor lehet, hogy buksz rajta mert pl. aki egy éve vett 16 eruóért kibocsátási egységet, az ma fajtától függően 10-12 eurót bukik ez a kockázat bármely platformon veszel-eladsz benne van a pakliban), de megbízhatod azzal is, hogy a te ma négy euróért vett kibocsátási egységedet akkor adja el, hogyha talál rá vevőt 6 euróért. Ezt automatikusan meg fogja tenni mihelyt ott van a hat eurós vevő, neked csak megy az értesítés, ha megérkezett a bankszámládra a pénz.
De ha szomszédodnak akarod eladni, mert meggyőzöd, hogy ez neki mekkora üzlet, akkor még közvetítőkre sincs szükséged, a szomszédodnak van szüksége forgalmi jegyzék számlára. A brókerek egyébként 1-2 eurócentes jutalékért dolgoznak.
És nincsen szükséged semmiféle játékpénz beiktatására, aminek egyébként a 30 százalékáért vehetsz, majd, egyszer kibocsátási egységet. (Tehát az 1200-ból 360 euróért. Ha ehhez hozzáadod a kb. 36 ezer forintos forgalmijegyzék számla díját, évi egyszeri költség, meg még száz eurót egyéb költségedre, (net előtt ücsörgés, hogy találj egy megbízható céget, telefon, esetleg fax, e-mail, ebben aztán már minden benne van, nagyon nagyvonalúan számoltam az egyszerűség kedvéért) még mindig beljebb vagy, mintha játékpénzt veszel 1200 euróért. Én azt mondom, hogy ha tényleg bele akarsz vágni ebbe az üzletbe, akkor most ez egy jó alkalom, mert nagyon alacsony az ár, viszont ennél lejjebb már nem nagyon fog menni.
Ha neked megéri a botanónál az 1200 euródért 36 kreditet venni, ami még ráadásul nem is kerül a te számládra, egyáltalán nem tudod kontrollálni, hogy mi történik vele, vágj bele. Ha azt látod előnyösebbnek, hogy 1200 euróért (költségeket levonva) 500 kibocsátási egységet veszel, tedd azt.

Azt még az korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy ezek az árak a különböző hivatalos platformokon forgó árak, de ezeken kívül is tudsz te értékesíteni. De nem lenne logikus, hogyha valaki egy klímatőzsdén 5 euróért tud vásárolni, akkor azt a tőzsdén kívüli kereskedésben megvegye pl. 10 euróért. Erre csak a botanóhoz csatlakozottak vállalkoznak.

anula2 2012.01.20. 07:36:10

@ammi: Fél év alatt egy fikarcnyit nem nőtt a karbonkreditek ára, inkább csökkentek, az előző hsz-emben írt linkekre kattintva erről meggyőződhetsz, ott vannak a grafikonok.

ÁdámBP 2012.01.20. 08:06:08

@anula2: De ezek a kötelező nem az önkéntes piac árai nem?

ÁdámBP 2012.01.20. 08:06:56

@anula2: Az önkéntes piac árairól nincs 1 oldal?

anula2 2012.01.20. 08:10:31

@monsterman: Teljes mértékben fals információkat adsz meg ezekkel a linkekkel. Ez már tényleg hazugság, mert nem a kibocsátási egységek árát tartalmazzák ezek az oldalak, hanem azoknak a tanúsítványoknak az árát, amelyekkel lehet bizonyítani, hogy te a saját háztartásod, autózásod céged kibocsátást ellentételezted azzal, hogy egy másik cég birtokában lévő kibocsátási egységet kivonatsz a forgalomból.
Tehát egy db. kibocsátási egységet nem vásárolsz ebben az esetben, nem rendelkezel vele, nem lesz a tiéd, következésképpen nem is adhatod el.
A botanó viszont azt ígéri az ügyfeleinek, hogy olyan kibocsátási egységet vásárolhat, amit később értékesíthet, és ebből lesz neki majd bevétele.

ÁdámBP 2012.01.20. 08:24:32

Én most reggel 9kor találkozok a szonzorommal és be is fizetem ha ugy alakul de ezek megint kicsit elbizonytalanítottak..... :(
Akkor most ezek milyen árak végülis???

anula2 2012.01.20. 08:25:45

@ÁdámBP: Ádám, nincs olyan, hogy önkéntes piac.
Van a piac, amely jelent több platformot (akár csak a kibocsátási egységekre, akár általában értékpapír kereskedésre létrejött tőzsdék, vagy egyéb kibocsátási egység forgalmazására létrejött cégek), amelyeken lehet vásárolni kibocsátási egységeket. Ezen azok is vásárolhatnak, akiknek kötelező a kibocsátásukat csökkenteni, azok is, akik önként akarják a kibocsátásukat csökkenteni, pontosabban ellentételezni, vagy az is, aki egyszerűen ebbe akarja fektetni a pénzét.
A chicagoi klímatőzsde az a klasszikus önkéntes piac, amelyet azért hívnak önkéntesnek, mert Amerika nem csatlakozott a kiotói egyezményhez.
Aki viszont eldöntötte, hogy csatlakozik ehhez az Usában működő dologhoz, és önként csökkenti a kibocsátását, arra nézve ez már kötelező. Tehát vagy csökkenti a kibocsátását, vagy ellentételezi azzal, hogy másoktól vásárol egységeket.)

De ha létezne is önkéntes piac, tehát ha létezne olyan platform, amin csak az vásárol, akinek nem muszáj vásárolnia kibocsátási egységet, gondolod, hogy az drágábban venne, mint a kötelező piacon (már ha lenne kötelező piac, de nem létezik, létezik önkéntes vagy kötelező kibocsátás csökkentés, az létezik.)

anula2 2012.01.20. 08:29:30

@ÁdámBP: Ezek a tegnap az európai kereskedelmi rendszerben forgó árak. Ezeken az árakon vásároltak tegnap azok is, akiknek kötelező csökkenteni a kibocsátásukat, és azok is, akiknek nem kötelező, csak vettek, vagy azért, mert zöldíteni akarják a vállalkozásukat, vagy azért, mert befektetésnek szánják.
(Azért az európai piacot linkeltem, mert ez a legdrágább, ennél csak olcsóbb árak vannak az Európán kívüli platformokon, és te is euróért vásárolsz, majd 1200 euróért 36 kibocsátási egységet, gyakorlatilag.)

ÁdámBP 2012.01.20. 08:34:10

itt gyakorlatilag 343 unitot kapok 1200 ért + 120 euró vissza 2 hét mulva és azt megintcsak visszaválthatom unitra ami azt jelenti hogy +43 unit amit kb 1/4be tudok kreditre váltani és 16-18 euró áran adja el a cég elvileg.

ÁdámBP 2012.01.20. 08:34:54

én elmegyek 1 barátommal aki elég régóta foglalkozik minden féle befektetéssel , ha őt meg tudja győzni akkor beleszállok ha nem akkor mihagyom

ÁdámBP 2012.01.20. 08:35:58

Ezt igérik láttam h működik de tényleg nem tudom mit higgyek el ezek után már.

anula2 2012.01.20. 08:39:28

@ÁdámBP: Nézd, nem kell, hogy nekem higgyél, vagy másnak, én nem mondom, hogy ez piramisjáték, semmi ilyet nem állítok. Megteheted, hogy keresel egy olyan vállalkozást a botanón kívül, amelyik foglalkozik kibocsátási egység kereskedéssel, vannak ilyen magyar cégek, sokkal régebb óta működnek, mint a botanó, és kérdezd meg tőlük, hogy te hogyan, és mennyiért tudsz vásárolni tőlük kibocsátási egységet.
És akkor tisztán látsz, és megalapozott döntést tudsz hozni.

anula2 2012.01.20. 08:41:08

@ÁdámBP: De még senki nem vett egy darabot se, aki beszállt ebbe a dologba.
És háromszoros áron adja, mint amin tudsz venni ma. Te tudod.

anula2 2012.01.20. 08:43:42

@ÁdámBP: Megteszed azt, hogy elmondod, hogy a barátod mit tanácsolt? Kíváncsi lennék rá.
Egyébként ez nem befektetés, játékpénz vásárlás.

WildBear 2012.01.20. 11:54:31

Érdemes elolvasni Dr. Tóth András befektetési tanácsadó tanulmányát:
www.tothandras.hu/blog/index/2012-01-03/ponzi-tulipanjai/

anula2 2012.01.20. 12:00:18

@WildBear: Erre az lesz a válasz, hogy ez nem ponzi.
És nem piramisjáték, meg ilyenek.

anula2 2012.01.20. 15:15:41

@Nohan: Teljesen mindegy, hogy mennyi karbonkreditje van a CC Denmarknak, ha abból az elmúlt több, mint egy év alatt egy darabot se adott el. Ez a lényeg.
A másik lényeges szempont, hogy milyen áron adja. Állítólag termelői áron veszi, ha nagyon drágán veszi, akkor is max. 5 dollárért, és eladja 10 euróért. Ráadásul úgy adja el, hogy azt a vevő rögzített áron, 18 euróért adhatja tovább.
Ez már eleve fura, hogy ha valamit én megveszek, és az már az én tulajdonom, az eladó mondja meg, hogy mennyiért adhatom el.

nyigdicka 2012.02.17. 15:31:26

A közelmúltban egy barátom meghívott egy üzleti bemutatóra ,elmentem és végighallgattam az előadást a Botanoo üzletről.Mivel én is MLM rendszerben tevékenykedem figyelmesen hallgattam az előadást ami még nekem is kevésbé volt érthető. De ez még nem is lenne baj,de egy mondatára felfigyeltem . " Eddig egy másik rendszerbe dolgoztam sikeresen csak most váltott mert ez jobb." Igen ám de ebben az üzletben én is benne voltam ,igaz már nem tudom elérni sehol. Természetesen ott nem veszítettem semmit. Ezek után úgy döntöttem és ajánlottam meghívómnak is mielőtt elveszítené megtakarított pénzét járjon komolyabban utána. Kérdésem csak egy volna!! Ha ennyire jó ez az üzlet és nagy hasznot hozó ,hol vannak a kormány gazdasági tanácsadói na meg a nagy pénzel rendelkező befektető személyek. Ki lehetne húzni Magyarországot ezzel a kátyuból. Ekkora nagy volumenű üzletet miért a kis pénzű befektetőknek kínálják akik nem értenek a befektetésekhez igazán. Vagy ennyi informálatlan nagy befektető van hazánkban?.Vagy ők jobban vannak informálva jogilag is mint mi ????!!!!

FazekasLaci 2012.02.19. 14:02:13

@nyigdicka: Ha annyira nagy üzlet lenne, akkor a százmillió EURO-kat kezelő befektetési alapok, Mark Mobius, Soros György vennének részt benne, nem pedig a karbon kreditet soha nem látott kisemberek, a pár száz EUROjukkal, egy piramisjáték-rendszerben.. ha a Botanoo "kitalálói" hinnének benne, akkor alapítottak volna egy részvénytársaságot; nem pedig pár száz EUROnként szednék össze, MLM rendszerben.. Én azon nevetek (bár inkább szomorú), hogy a Botanoo hívők soha életükben nem találkoztak még a karbon kreditekkel (leírni sem tudják helyesen), és azt hiszik, hogy majd ebből fognak 0 hozzáértéssel meggazdagodni.

"Van, aki száz kovácsnál is járt - mégis patkolatlan maradt a lova" : ez a véleményem a Magyarországon időnként megjelenő, majd a "befektetők" (balekok) pénzével eltűnő piramisjátokokról..

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.02.22. 09:21:28

Írtam egy cikket a Botanoo-ról, február 23. reggel fog megjelenni a kiszamolo.postr.hu/ blogon.

Innen is vettem adatokat, köszi mindenkinek.

WildBear 2012.02.23. 08:57:26

@Kiszámoló: Gratulálok, jól összeszedted a lényeget!
(A cikk második felében Badoo van Botanoo helyett)

FazekasLaci 2012.02.23. 09:35:21

Ki bízna ilyen cégben...? :-D

"Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a BOTANOO.COM-ot teljes mértékben saját kockázatára használja, oldalunk szolgáltatásait “ahogy van” és “ahogy elérhető” formában kínáljuk. A BOTANOO.COM nem biztosít semmilyen törvényi vagy kifejezett szavatosságot, támogatást vagy magyarázatot a BOTANOO.COM weboldal működésével, a kapcsolódó információkkal, tartalmakkal, anyagokkal vagy termékekkel kapcsolatban. Ebbe beleértendő, de nem kizárólagosan, az eladhatósági garancia, a bármely célra vonatkozó alkalmassági garancia, a jogtisztasági szavatosság, valamint az a garancia, hogy a szolgáltatás biztosítása megszakítás- és hibamentesen történik vagy a szolgáltatás hibái kijavításra kerülnek."

továbbá:

"Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a BOTANOO.COM és annak egyik leányvállalata vagy kapcsolt jogalanya sem felelős semmilyen közvetlen, közvetett, véletlen, valami következtében elszenvedett kár vagy a kár tényleges összegét meghaladó kártérítés esetén, semmilyen körülmények között."

Hanu 2012.02.24. 00:31:13

Szia mindenkinek! Hát én végigolvastam ezt. Véleményem: 1 eurót sem áldoznék rá. Foglalkoztam tőzsdével, van cégem is, voltam MLM-ben is. Ez az egész gázos. Ezért nekem egyszerű a sztori, másfelől megértem, hogy sokaknak nehéz továbblépni, és nem beletolni akár milliókat. Merthogy igenis lehet vele pénzt keresni! Ismerek olyat, aki pénzhez jutott ebből. 1200-vel kezdte, vissza is szerezte, és keresett vele vagy 30%-ot pár hónap alatt. Most 14000 EUR-ja van benne. Ami már megduplázódott a számláján. Ügyes. 20 éve barátom. Engem is hívott. Soha ilyenbe nem tenném a pénzem. Nem azért, mert nem hiszem el, hogy kifizetnek. szerintem a fizetés is bele van építve. Így hitelesebb. Ha én építettem volna ezt a kártyavárat, fizetnék, mint a katonatiszt. Ez az egy csábíthatja be a népeket, ami a lelke az egésznek. Az ok, amiért kimaradok a kockázat. Lehet, hogy keresnék vele 1200 EUR-ból 2400-at. Lehet, hogy megduplázhatnék 30000 eurót. De semmi nem garantálja, hogy valaha is viszontlátom a pénzem. A kockázat nyereség arány túl magas. Olyan, mint kölcsönadni a maffia-főnöknek. Ha jó napja van, akár fizethet is. Ha nem jön ki a matek neki, mindent visz, mint egy megbuherált rénói kaszinó. Szóval, akinek kedves a nehezen vagy könnyen összekeresett pénze, az ne akarjon gyorsan meggazdagodni. Ha meg mégis, tényleg menjen inkább kaszinóba. Ott még izgulni is lehet... Csóközön és boldog, egészséges életet! Ezt többre értékelem.

FazekasLaci 2012.02.24. 07:41:17

@Hanu: Egy fontos dolgot kihagytál; mivel "még" nem indult be a Botanooban a valódi karbon kreditek kereskedése (és nyilván soha nem is fog), ezért csak úgy tudsz vele pénzt keresni, ha beszervezel magad alá embereket. (Ebből van a jutalék.) A kisebbik baj az, hogy ezzel elveszíted a kapcsolati tőkédet; azaz akit egyszer beszerveztél, és bukott rajta, az jó esetben csak a köszönésedet nem fogja fogadni többé.
A nagyobbik baj, hogy ezzel megvalósítod a BTK 299/C. § "Piramisjáték szervezése" bűncselekményt.
(Az ügyészségi állásfoglalás szerint az is szervezésnek minősül, ha magad alá szervezel be embereket, és ebből anyagi hasznod származik.)
3 év a büntetési tétele, nyilván nem fognak lecsukni pár ember beszervezése miatt, de egy felfüggesztett börtönbüntetés sem kellemes. (És persze kihallgatásra, tárgyalásra járkálás, és az okozott kár megtérítése sem..)

mnk 2012.02.25. 15:30:31

Én a profession.hu álláskereső portálon jelentkeztem egy álláshirdetésre. Felhivott egy úriember , hogy ők co2 kvóta kereskedelemmel foglalkoznak Kivácsi vagyok, hogy mi ez........

FazekasLaci 2012.02.26. 10:08:38

@mnk: Mondd el nekik, hogy szivesen részt vennél benne, keményen fogsz dolgozni, de nem tudod kifizetni a belépési díjat; azt majd vonják le a fizetésedből.

mnk 2012.02.26. 15:29:26

@FazekasLaci: Ha az amit itt irtatok biztos 3 perc múlva otthagyom őket.Agymosás............

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.02.27. 16:10:17

@WildBear: köszi.

Közben költözik a blogom, úgyhogy itt hagyom az új címet, hátha a régi nem él pár hét múlva: kiszamolo.hu/az-evszazad-befektetesei-es-a-naiv-emberek/

hahota1980 2012.02.27. 18:00:42

Nekem is van két ismerősöm aki belépett ebbe. Ma hallottam tőlük , hogy mostantól fog a pénzük gyarapodni állítólag mostantól lehet venni kvótát. De ők sem tudják értelmesen elmondani , hogy hogyan működik ez. Én is próbáltam utánanézni egy két dolognak pl:a botanoo hivatalos bankja egy Közép-amerikai kis országban van a neve Belize , nem tudom ki hallott már róla de én alig találtam meg a térképen . Na mindegy a lényeg az , hogy ez egy offshore bank. Ez azt jelenti , hogy ha baj van mehetnek a sóhivatalba. Igazam van?

anula2 2012.02.28. 07:25:19

Hogy jött ki neked ez a Belize?
Én úgy tudom, dániai bankjuk van.

FazekasLaci 2012.02.28. 08:10:17

@hahota1980: Aláírtak valamilyen szerződést ? Ha igen, abban benne van, hogy ki a szerződő fél, illetve jogvita esetén melyik bíróság az illetékes.
Hová utalták a pénzt ? Bankszámla, cég, magánszemély ? Vagy "kézbe" adták, nyugta ellenében ? Ki állította ki a nyugtát ?
Már át lehet váltani a kupont valódi kvótára ?

hahota1980 2012.02.28. 18:41:39

@anula2: a befizetések dániai bankba megy de a kifizetések és a bank-kártya kiadása Belizében történik(www.botanoo.com/my-office/order-mastercard/order-your-payoneer-card/)a bank neve choice bank of belize. A régi honlapon ami még 2011-ben volt ott le volt írva hogy pontosan ki végzi a cég pénzügyeit , most már ez nincs.

hahota1980 2012.02.28. 19:41:48

@FazekasLaci: van szerződési feltétel ,de az egy nagy vicc , elolvashatod a cég honlapján. Február elején volt egy összejövetel ahol bejelentették a kvóta kereskedést (egész napos rendezvény volt a belépő 5-6000 forint !!! voltak vagy 2000 , kisorsoltak nyereményeket akik a legtöbb embert behozza azokat előre ültetik ők nyerhetnek akár egy autot vagy egy luxus karibi utat!!!!!!!! rendesen megy az etetés)állitólag még nem éri meg átváltani de ezt nem tudták megmagyarázni!!! Én úgy gondolom , hogy megvárják amíg a unitot(ezt veszel először a pénzeden) mesterségesen feltornázzák 10 euróra. Akkor elvileg egy az egyben váltják majd át (1unit=1kvóta). Most az orosz piac az újj remény!!!

milédy 2012.02.29. 17:07:42

jónapot.
Én beletettem 1200 eurót és azt mondták megduplázhatom 2 hónap alatt.
Valaki innen benne van ebben az üzletben vagy csak hallomásból irogatnak?

milédy 2012.02.29. 17:10:46

Még azt szeretném megkérdezni,hogy mijen adatok alapján állítják azokat a dolgokat amit itt leírnak?
ez fontos lenne tudnom a mérlegeléshez,köszönöm.

bagee 2012.02.29. 19:55:00

Józan ész alapján.

Próbáld majd meg 2 hónap múlva kivenni az addigra 2400 eurót. Biztos azt fogják mondani, hogy megvan, de lesz egy kifogás, ami miatt nem fizetik ki.

Bizonygatják majd, hogy te megdupláztad a pénzed, de a tuti üzlet miatt amúgy is érdemes még bent hagynod. Naná. Ha elkezdenék az emberek kiszedni a pénzüket, akkor pillanatok alatt összedőlne, mint bármelyik piramis. Il-Ferro-nak is az lett a vége, mikor többet kellett már kifizetni, mint amit beszedtek.

Onnantól nem fogja megérni nekik továbbvinni, mert a csúcson tudnak a legtöbb pénzzel megpattanni.

Én akkor is megmondtam mindenkinek előre, hogy bukta lesz, a Sciennet-nél is megmondtam. Most is megmondom.
Persze aki a piramis építésben érdekelt, az mindig megmondja, hogy "de ez más", "ez nem piramis", "ennek stabil gazdasági alapjai vannak" és a többi. Na ja. A már bebukottaknál is ezt mondták.

anula2 2012.03.01. 05:43:25

@milédy:
Azon kívül, hogy azt mondják, hogy megduplázódik a pénzed, semmi oka a pénznek megduplázódni. Nincs semmilyen valós gazdasági tevékenység a cég mögött, se termelés nincs, se a pénzedet nem fekteti olyan dologba, ami hasznot hozna.
Egy belső platformon van kereskedés játékpénzzel, ez az összes tevékenysége.

anula2 2012.03.01. 05:49:34

@milédy: Minden információ fent van a neten.

Öreg Halász 2012.03.01. 07:56:37

@milédy: Én benne vagyok az "üzletben", annyiban, hogy én is beléptem, és befizettem 1200 Eurót. :-(
Mit ragozzam ?
Látványos prezentáció, előadás, segítsünk megmenteni a Földet, és még keressünk is rajta.
Úgy hirdették, hogy "Zöld projektek", persze, jó lenne zöld beruházásba fektetni.. akkor még nem tudtam, hogy a Botanoo.
Igazából nem láttam át (és most sem látom át) azt a credit-kupon dolgot, a lényeg, hogy mindig csak "majd" válthatjuk át a crediteket valódi kvótákra. A kuponok ára persze szépen nő a belső rendszerben, de nem tudod eladni !!! Az elején csak pedzegették, most nyíltan megmondták: azzal lehet pénzt keresni, ha mást beléptetünk, építjük a "lábunkat", mindig a rövidebbet, hogy kevésbé legyen rövid.
Hát én nem fogok senkit átverni.. :-(
Nem akarok erről irogatni, igyekszem elfelejteni, bár ennyi pénzből valami értelmeset is csinálhattam volna.. pl. a Vöröskeresztnek adom, vagy a Máltai Szeretetszolgálatnak..

Van valami jó módszer kiszállni ebből a Botanooból ?
Legalább a pénz egy részét visszakapni ?

anula2 2012.03.01. 10:59:56

@Öreg Halász: Nem néztél utána, hogy mi ez a cég?
Tudom, hogy ez hülye kérdés, késő bánat, ebgondolat, de volt fent cikk is, PSZÁF, meg szakemberek nyilatkoztak, blogok is foglalkoztak vele...

hahota1980 2012.03.01. 20:33:00

@Öreg Halász: Meg tudnád mondani , hogy mikor léptél be?

otp2 2012.03.03. 10:09:16

1.Tapasztalatot írok, nem véleményt!

2.kupnokat én kb 2 hónap alatt adtam el, ki kell várni a sort, de el lehet, amit közben emelkedett az ára azt is kifizették.

3.át lehet váltani a kuponkat valós kreditekre ha magyar nyelvre van állítva az oldal akkor "Egységek karbon kreditekre váltása" gombra kattintva.

4.a krediteket fel lehet tenni a platformra ahogy ígérték a "Karbon kreditek átadása" menüpontnál.

5.a platform működik :) www.ourclimate.org, www.ourclimate.com
"Örömmel tájékoztatunk, hogy az OurClimate hivatalos oldalai hamarosan elérhetővé válnak magyar, román és orosz nyelven is." (ebből már orosz megvan)

kovacs.geza 2012.03.03. 11:30:42

Hány "csodacégről" hallottam én az elmúlt 4 évben nem is tudom megszámolni őket.
És sehol nincsenek. Aki ismer tudja, hogy semmi bajom a LEGÁLIS MLM cégekkel, tagja vagyok többnek is már évek óta.
De ez a carbon credit vásárlás, meg 2011-es cég?? Ráadásul ha olyan menő cégről van szó akkor miért csak 3 nyelven van a botanoo.com?
Angol MAGYAR, ROMÁN??? Hol van a német, a francia, a stb sokkal használtabb nyelvek?
Tavaly bizonygatta a neten valaki, hogy lépjek be a WLS-be. Feltűnt, hogy ha rákeresek a google-ben akkor csak magyar fórumokat és hasonló oldalakat találtam. Pedig nagyon bizonygatták, hogy amerikai a cég meg milyen frankó minden. Utóljára a Sciennetnél láttam ilyet. Abból meg tudjuk, hogy mi lett.
Visszatérve a botanoo-ra. Itt szintén feltűnő, hogy nincsen más nyelve a cég honlapjának. Ha rákeresek a botanoo névre akkor szinte csak Magyar találatokat ad még akkor is, hogy ha WEB-re vagyis globális keresésre állítom a keresőt.

Innentől kezdve nekem mondhat bárki bármit ez a cég egy nagy kamu, lehúzós dolog.

Majd ha megélte az 5 évet akkor talán visszatérhetünk rá.
5 év alatt a cégek 95%-a megszűnik, ez az MLM cégekre is igaz. A pilótajátékokra meg pláne.

anula2 2012.03.03. 11:33:09

És mit vehetek a platformon? Bögrét, polót, kulcstartót?
Ez eddig egy sima csomagküldő szolgálat. Persze, nincs is mit ezen csodálkozni, mert a nagy botanooguru csomagküldő céget üzemeltetett. Ennyi az üzleti múltja. E-cigi, nonidzsúz mikor lehet lesz kapható? Vagy finom rema1000 péksüti?

otp2 2012.03.03. 14:15:11

@anula2: mellette vagy azért a dolgoknak te is rendesen...
miért és mit kéne a tagoknak a platformon venni ?

Tudom, hogy még angol az oldal, de bárki láthatja,talán még te is, hogy CO2 semlegesítésről, certifikát kiállításáról, valós projektekről, minőségi karbon kreditekről van szó.
www.ourclimate.com/calculator/b2c/
www.ourclimate.com/projects/featured/

Egyébként van ilyen kulcstartóm és bögrém is, ezeket a születésnapi gálán kaptam.

További kérdéseidre én már nem tudok válaszolni, mert nem látom értelmét ide jönni.
Te úgysem akarod kipróbálni a legkisebb csomaggal sem, mert nem érdekel, akkor miért foglalkoztat a dolog....

kovacs.geza 2012.03.03. 14:37:56

@otp2:
Ezt az oldalt is pont oroszra fordították le és nem németre, spanyolra, franciára, olaszra stb-re hanem pont angol és orosz.
Meg a botanoo-nak mégis mi köze is van ehhez?

A Sciennettel, a FreedomRocks-szal és még egy rakár más pilótajátékkal jól átverték az embereket. Ugyanilyen nagy showműsorok, hogy fejlődünk, meg sokan vagyunk stb stb stb. A lényeg, hogy hidd azt, hogy van értelme és fizess be mégtöbbet. Az nem gond, hogy a pénzedért nem kapsz semmit sem. Még értelmes szolgáltatást sem és konkrétan nem tudod, hogy mi van a pénzeddel. Minden csak virtuális a pénzed is.
Nyilván vannak olyanok akik kapnak valami pénzt, mert valamivel el kell terelni a gyanút az illegális üzletről. Ahogy ez az említett cégeknél is meg volt. Egyszer én is elmentem egy rendezvényre. Ott is mondták a szépet meg a jót és elhitették a sok birkával, hogy ez működő dolog. Akik a fórumokon ugyanígy, mint te bizonygatták, hogy nem átverés és legális a dolog. Aztán meg jött a pofára esés amikor kiderült, hogy adócsalás, meg mégis illegális és nem is működik stb. Persze mindig találnak újabb pancsereket akik bedőlnek az ilyen illegális piramis- és pilótajátékoknak.
A legtöbbször azzal érvelnek, hogy ez új ebbe most kell belépni, mert aki az elején lép be csak az kereshet sok pénzt. Ami egy sztereotípia és a tudatlanokat át is lehet vele verni.

anula2 2012.03.03. 15:24:06

És hol vannak azok a karbonkreditek, amiket jó pénzért lehet értékesíteni?
Kérek egy linket.

kovacs.geza 2012.03.03. 15:38:14

@anula2:
Azok csak virtuálisan vannak. Hát még mindig nem érted? :DD :DD Ez csak vicc volt. Semmi sincs a kezedben csak amit a honlapon látsz. Egyébként semmi kézzelfogható dolog. Pont olyan, mint a Freedomrocks. A honlapon meg a programban minden szuperül mutatott csak valami nekem sosem fért a fejembe. Az, hogy hogyan lehetett azzal olyan sok pénzt kereseni KOCKÁZAT nélkül. És hogyan lehet mindig pozitívan zárni. Mert mindig ez derült ki, hogy mindenkinek csak gyarapodik a pénze. És végül kiderült. Úgy, hogy az egész cég csak egy nagy kamu volt. Pilóta- vagy piramisjáték. Persze valaki(k) nagyon jól jártak vele.

anula2 2012.03.03. 15:49:36

@kovacs.geza:
Ugyanmá' ne légy ilyen rosszmájú.
Azt mondták,hogy én is lehetek karbonkereskedő. Ahhoz hogy karbonkereskedő legyek először is karbon kellene. Most menjek a tüzépre?

kovacs.geza 2012.03.03. 16:18:46

@anula2:
Lehetsz is. Csak nem árt hozzá egy gyár ami előállít karbon termékeket. Nekem is volt már például karbon alkatrész a biciklimen. :)
Sőt van carbon squash ütőm is. :)

anula2 2012.03.03. 16:34:31

@kovacs.geza: Nekem meg horgászbotom.:)

kovacs.geza 2012.03.04. 15:46:29

Érdemes lenne még a WLS-nek meg az Emgoldexnek is utána járni.
Ezeknek is csak magyar találatai vannak. Pedig azt állítják róluk, hogy nemzetközi cégek.

anula2 2012.03.11. 18:28:53

Hát kíváncsi vagyok mi lesz ebből a médiahadjáratból, meg jogi útra terelésről. Már alig várom.
Azt azért jó ha tudja a szenesember, hogy a Figyelő az egy gazdasági-pénzügyi szaklap. Nem a józan paraszti észre, helyenként némi szakmai ismeretre alapozott magánvéleményeket közlő blog. (Nem mellesleg, ugyanazokra következtetésre jutottak bloggerek is, mint a Figyelő.)
Pulitzer-díjas sajtóorgánum.
A cikk szerzője, Brückner Gergely közgazdász, a Corvinus Egyetemen végzett, Minőségi Újságírásért Díjas, és Gőbölyös Soma Díjas újságíró. Vérprofi a tényfeltárásban.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen tételes cáfolatát adja Lexander annak, ami a cikkben szerepel.

anula2 2012.03.11. 19:23:32

Miért is kellene neki félnie, senki nem fenyegette meg.

FazekasLaci 2012.03.12. 13:13:09

@anula2: Pedig a Botanoo-sok rendszeresen fenyegetőznek; több blogot is leszedettek már, amelyik rávilágított, a Botanoo piramisjáték voltára.

sasmadar77 2012.03.12. 16:55:30

@FazekasLaci:
Jaja. Akárcsak az Emgoldex-nél.
Az senkinek nem tűnik fel, hogy az ilyen újságokban (pl Figyelő) HIRDETÉSEK jelennek meg? És nem az újság írja a véleményt vagy az összefoglaló cikket?
Vagyis ha fizetsz akkor kb azt közölnek le amit akarsz. Nyilván törvénybe ne ütközzön.

WildBear 2012.03.12. 19:28:12

@sasmadar77: A HVG-nél rágták is a kefét rendesen, hogy ennyire balfékek voltak (nem gugliztak rá a kétoldalas hirdetést kérő cég nevére :-D), de most megjelentettek egy (kissé vérszegény)cikket:
hvg.hu/kkv/20120309_pilotajatek_carbon

A Botanoo ügynökei egyébként messzemenőleg kihasználták, hogy megjelent a HVG-ben a fizetett hirdetésük; a beszervező előadásokon lobogtatva ("Lám, a HVG is elismer minket").
Hasonló érv; dán cég vagyunk, és a dánok senkit sem csapnak be..
Hülye aki beszállt, most kezd összeomlani a piramis.

sasmadar77 2012.03.12. 21:01:25

Van még egy ilyen "jó kis cég" Autopcl vagy mi a neve. Ugyanaz a felépítés, mint az emgoldexnél csak a végén egy autót adnak. Vicc.

sasmadar77 2012.03.14. 21:56:30

@co17:
És ez ki? Felfogadnak egy színészt aki elgagyogja ezt a szöveget. Ennyi. Ebben mi a cáfolat?

A legtöbb ilyen "csodacég" 2-3 éven belül bedől, mert az ilyen piramisjátékok nem nagyon működnek tovább. Ritka esetek persze vannak.
Viszont a tények:
Freedomrocks, TVI ugyanezzel a szisztémával működött és mindkettőről kiderült, hogy piramisjáték.
Akkor miért kellene egy ugyanazzal a szisztémával működő cégről mást feltételezni?
Főleg úgy, hogy csak magyar találatai vannak amiről azt állítják, hogy nemzetközi cég.
Ugyanez volt a Freedomrocks és a TVI esetén is. Ezek után majd pont ez a cég lesz más. Ne már!
Persze van aki megeszi ezt a maszlagot és be lehet őket palizni meg egy ideig működik is az egész és van aki sok pénzt szakít vele, ahogy átver másokat. Sőt nem is biztos, hogy tudja azt, hogy ez az egész illegális.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.03.17. 12:58:00

Kicsit off, de talán érdekel titeket is, Kiyosaki urat vettem górcső alá. Bár nem MLM, de legalább akkora átverés:

kiszamolo.postr.hu/gazdag-papa-szegeny-papa-es-a-penzugyi-ostobasagok-gyujtemenye

ARP 2012.03.17. 21:22:28

Vajon kinek tudják eladni a tagok 18 Euroért a CC denmark által eddig 3-6 Euro körüli pénzért megvett, kb 4 millió kreditet, amikor a komoly vevők megvehetik más cégektől a markit-on a hasonló krediteket 3-6 Euroért (vagy olcsóbban)? A nyakukon marad egy ideig, aztán maximum kivonhatják a forgalomból a saját nevükre jobb híjján. Sovány vigasz, de így a környezettudatosság legalább kipipálva.

ARP 2012.03.28. 21:24:13

Van egy kérdésem, tud valaki erre válaszolni?
- Hányszor cserélhet gazdát egy önkéntes kredit nyugdíjazásig? Van ennek bármi korlátja?

anula2 2012.03.31. 06:27:36

@ARP: Nincsen. A kibocsátási egységek szabadon adhatók-vehetők.

J_O_L_A_N 2012.05.15. 15:40:41

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/visszaeltek-a-varos-nevevel-80022
Kezdi a végét járni, most kiderült hogy az eddigi egyetlen hazai regisztrált kredit eladás is hazugság volt. Keresni kellett egy jó hazai referenciát, így hát nyugdíjaztak a klímavédelmi kezdeményezéséről híres Tatabánya részére 840 db kreditet a tudta nélkül, és ezzel bizonygatták az előadásokon hogy van már magyar vevő. Ez azt is jelenti, hogy ezidáig egy árva darab karbon kreditet sem tudtak értékesíteni. Ahogy kezdettől várható is volt.

dorothyteller 2012.05.16. 00:38:38

@ftomi_01:

Szia. Én ma regisztráltam ide...
Magamról pár sort:
a családom nagyon gazdag, így, unalomból- kíváncsiságból invesztálok különböző rendszerekbe... úúútálom az mlm eseket... itthon... külföldön intelligensebben csinálják, nem azok a tuul nyomulósak.
De azt le kell szögeznünk, ezek a cégek a válság ideje alatt is cak pénzt termeltek...

Nos... botanoo... engem nem érdekelt, mi az, ki csinálja... lássuk, igaz e... befektettem. 2000-eurot... s most 15.000-n áll, DE! Nem tudom eladni... mivel nincs vevő...de van sok eladó... most 10.000€-t adna valaki érte...s így - szerencsémre- ki tudok belőle szállni, kb 1 éve raktam be pénzt.

Itt a "szájönet" ... raktam be lét... anno... nyereséges volt, 1 millával beszálltam, mert annyira megfűztek, h joo lesz...s mi volt a bibi?? Nem adóztak le a vezetők...a cég, s az emberek, pedig a koncepció naggyon ütős volt... még mindig menne, ha adózott volna mindenki... így, mivel a vezetőségi körben volt a barátom, szolt, gáz van, pár millát kivettem, de 10millió bennmaradt kerekítve, azt bebüktam- de amit betettem- ahhoz képest csak nyertem...
Volt még egy román piramisjáték...a nevét nem írom... azt bebuktam.
S van itt egy közösségi oldalas unaico- nos...ez érdekesebb sztori- ha vki kíváncsi, írjon, s kifejtem.

esely21 2012.05.16. 07:03:02

@dorothyteller: Kedves Dorothy!
Nem mondom, hogy jó Neked, hogy gazdag családban élsz, vagy származol. Az tény, hogy valószínűleg jó érzés lehet.....Sajnos én nem tartozom a "GAZDAG" családosok közé, mindig kemény, nehéz munkával kerestem meg a család bevételét, ráadásul egyedülálló anyaként.Beléptettek a ScienNet-be, talk fusion-ba stb.stb. hasonló okosságokba és bizony több 100 ezer Ft-ot elbuktam,sőt egy csomó haragost szereztem magamnak.A pénzem elveszett,a barátaim rossz szemmel néznek rám és akkor jönnek azok az emberek, akik csak "sajnálni" tudják az átverésüket. A baj ezekkel a piramis módszerű lehetőségekkel csak az a baj, hogy mindig a pénztelen kisemberek szívják meg a dolgokat, mert az okos beszervezők időben tudnak lépni és, mint Te is írtad ha van egy jó füles időben tudsz lépni. Kár ,hogy az APEH nem ezeket a csoda "cégeket" ellenőrzi, hanem csak a kisvállalkozókat és a szegény réteget. Igaz ezek mind M.országban vannak bejegyezve, a csoda cégek pedig az USA-ban. Ez van.....

anula2 2012.05.16. 14:13:43

Vagy Dániában.
Bejegyezte egy olyan ember, akinek a nevére rákeresve angol és dán nyelvű honlapokon semmit nem dob ki a gugli kibocsátáskereskedéssel kapcsolatban, csak mindenféle fura termék mlm-es terjesztésével kapcsolatban, meg még egy-két érdekességet.
Sajnálom, hogy azoknak lett igaza, akik pl. ezen a blogon is óva intették az embereket, hogy a pénzüket betegyék a botanóba. Inkább tévedtünk volna, minthogy emberek kevéske kis megtakarítása, pláne hitelpénze úszna a dolgon.
www.facebook.com/botanoo.org

J_O_L_A_N 2012.05.16. 21:53:34

Ezt a facebook oldalt ma megszüntették. Tűnik el a cég mindenhonnan.

yndus 2012.05.24. 16:40:47

Én benne vagyok a rendszerben,január óta és most szeretném eladni a 400-as pozíciómat,bal lábon 5200-as forgalommal.
A koncepció változatlanul tetszik,de most AZONNAL kell a pénz,máshova.
A cégről azt gondolom,ha kamu lenne,nem adna a 3. szintű munkatársainak iPad-et,nem vitte volna a 4-es szintűeket külön géppel Marokkóba,stb,stb...

J_O_L_A_N 2012.05.25. 14:08:26

@yndus: Adtál már el karbon kreditet? Adott el a botanoonál bárki már karbon kreditet külsősnek? A markit szerint nem.
A vezetőség iPadeket osztogat a 3. szintű tagoknak, ezért komoly cég? Ezek a tagok rengeteg embert léptettek be, csupán egyikőjük befizetéséből már kijön egy iPad. Csakis az új belépők befizetéseiből dorbézolnak, de még az alapküldetés is kamu, nagyon környezettudatos dolog magánrepülővel Marokkóba utazgatni, így biztosan lényegesen kevesebb a szén-dioxid kibocsátás mintha egy amúgy is közlekedő menetrendszerinti járattal mennének.

WildBear 2012.05.25. 14:44:24

Érdemes itt végignézni a Botanoo tagok hozzászólásait..
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9094745

sarar 2012.07.06. 02:55:52

A Botanooról!

Az egyik rokonomat sajnálatos módon befűzték. Naiv volt és tájékozatlan. Én akkor hallottam erről a carbon creditről és Botanoo-ról először a rokonomtól kb. 2 hónapja.
Gondoltam utána járok picit a dolognak és nyomoztuk egy magánnyomozó barátommal.

Előzmények:
A rokonom 1200 €-t tett be, amire azt mondták neki, hogy 4 hónap múlva 1850-et fog kapni (természetesen bármikor kiveheti - ezt mondták). Letelt a 4 hónap, azt mondták, hogy megvan a pénz most 1850-en áll, de ne vegye ki mert még megduplázza. Ki szerette volna venni, de húzták a dolgot, hogy várjon. Közben ígértek a pénz helyet dán és osztrák debit kártyát, kuponjegyet stb. Természetesen egyiket sem kérte mert a készpénz kellett volna neki. 2-3 hónap elteltével már a betett összeget sem ígérte a botanoo. Ezt követően csend, kapcsolatmegszakítás és fegyegetőzés a botanoo-tól.

Közben utánajártunk, nyomoztunk az elmúlt 20 év MLM rendszereinek. Meglepő érdekességet lehet leszűrni, az MLM rendszerek 90 %-a a magyarországi szcientológusokhoz köthető. Rengeteg belső agymosó tréninget szerveznek a minél sikeresebb beszervezési technikák elsajátítására. Ebbe az egyházba belépni lehet, de megszabadulni tőlük szinte lehetetlen. Az egykori miniszterelnök Bajnai Gordon is a Magyarországi Szcientológiai Egyház tagja. Egyéb nevezetes szcientológusok: Balogh Gyula, Roshental József, Bach Géza...
Az MLM és Botanoo rendszerek alapítói többnyire több lábon állnak és részesei a magyarországi arany (NobleTrade2004Kft., AranyMagyarország...) adás -vételnek és egyes biztosítótársaságoknak is (pl. Aviva).

A Botanoo a környező országok magyarlakta területei is próbált tér hódítani. Erdélyben és Kárpátalján sajnos elég sok károsult van a csalásnak. Az MLM és Botanoo-s piramisjátékok térhódítása még mindig a keleti blokk és a poszt - szovjet térség, mert itt a szegénységben hiszékenyebbek az emberek, mint nyugaton. Egy pl. Közép - Ázsiában és a Kaukázusokban még újdonság az Amway, ami most arra hódít, mint nálunk a 90-es években ment végbe.

A rokonom két Botanoo-s emberrel állt kapcsolatban.
- Izsó László székesfehérvári biztosítós ügynök és sakkozó (Székesfehérvár, Sajó u. 187.) laszlo.izso51@gmail.com

- Végh Orsolya
Vele telefonos kapcsolatban volt a rokonom. Ő csitítgatta az embereket, hogy várjanak még meglesz a befizetett összege.
E-mail címe: orsi.mission@gmail.com
Róla érdekes dolgokat találni az interneten: winalitebetet.blogspot.hu/2009/10/love-moon-intimbetetcsalad.html
elvezdazesot.blogspot.hu/

Ezt azért teszem közzé, hogy mindenki aki gondolkodik picit az MLM rendszereken tisztábban lásson, hogy mégis hova kívánkozik beszállni.
A meseszerű gyors meggazdagodási és felívelő grafikon táblázataik is az MLM rendszerek tréning módszerei!

Sarkadi Árpád

anula2 2012.07.09. 08:32:19

Árpi, honnét veszed, hogy Bajnai szcientológus?
Hogy jön a szcientológia a botanoo-hoz?

gagabla 2012.07.10. 14:42:20

@sarar: Kedves Árpád! Ha egyáltalán így hívják...
Mivel jómagam is érintett vagyok a blog címében szereplő szituációban, ezért mélységesen felháborít amit összehadovál - ráadásul tele helyesírási hibával - személyiségi jogokra és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. De ezeket csak nacionalista érzelmeinek túlburjánzására fogom. Meggondolatlanul összekeverni a network -t a szcientológiával, és bele keverni magáncégeket, ez mindarra enged következtetni, hogy tudatlanul, csak emberek érzelmeire történő ráhatással próbál népszerűségre szert tenni. Mindehhez szívből gratulálok!Remélem mindez a nevezettek tudomására jut,és mielőbb megteszik saját lépéseiket!

WildBear 2012.07.12. 12:47:56

No, hallom már dől is befelé..

Francheskoo 2013.01.08. 18:55:42

Valaki tud arról valamit, hogy a www.bblue.cc/ talán a Botanoo utódja?

Mert azt állította a bblue küldője, hogy ez egy új üzlet és semmi köze a Botanoo-hoz!

WildBear 2013.01.09. 13:47:15

Igen, ugyanaz az átverős sz@r.
Keress rá, vagy nézd meg a facebookon több helyen leírták; vagy az indexen keress rá a botanoo topicra.
A Botanoo ellen amúgy folyamatban van a nyomozás.

sarar 2013.01.14. 01:27:06

Érdeklődék, hogy mi lett a Botanoo ügyből. A rokonom is tett feljelentést, kb. egy évvel ezelőtt de még nem zárult le a nyomozás. Gondolom az alapító és a szűk pesti csapata már Marokkóban sütteti a hasát. Tud valaki valamit a Botanoo-ról?

WildBear 2013.01.14. 11:27:48

Folyamatban van a nyomozás.
A károsult rokonod szóljon a nyomozónak, hogy indítványozza a szponzor (aki a rokonodat beléptette) bankszámlájának zárolását !
(Ha még nem tette meg).
Ha bírósági szakaszba lépett a büntetőügy, el lehet kezdeni a polgári pert !

WildBear 2013.02.05. 11:30:36

Na, sikerült eladni a krediteket..? :-D

Érdemes ilyenkor visszanézni, egyesek hogy bizonygatták, milyen magasra lehet jutni ezzel a piramissal..

szilvi0408 2013.04.20. 09:27:45

Akinek van valós carbon creditje, vagy befektetni való pénze az keressen meg.

Tomé 2013.05.26. 22:46:58

Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot:

www.facebook.com/nem.mlm

Vargáné Csorba Judit 2014.04.17. 15:29:20

Tisztelt Fehér Norbi!
Sajnos nem tudtam a februári tájékoztatóról.
Én is ki akarom venni a pénzem. Debrecenben élek.
Tud -e tájékoztatni a lehetőségekről?Ha vannak egyáltalán. Nem tudom mi az igazság.
Minden információért köszönetem.
Üdvözlettel:
Vargáné Csorba Judit

WildBear 2014.04.17. 15:40:46

@Vargáné Csorba Judit: Tegyen feljelentést minél előbb, azzal, hogy zárolják az elkövetők vagyonát.
Itt van több károsult, és bővebb info:
www.facebook.com/groups/343557099073636/?fref=ts

Vargáné Csorba Judit 2014.04.17. 16:09:23

@WildBear:
Nagyon köszönöm az információt.
Tényleg vizsgálja már az ügyet a rendőrség?
Mi most a helyzet?
Van -e csoport Debrecenben , akikhez lehet a feljelentéssel csatlakozni?
Sajnos nem vagyok a facebook.-on ,nem tudtam semmit a kialakult helyzetről. Most akartam eladni a creditemet, így tudtam meg az igazságot.
Üdvözlettel:
Vargáné

WildBear 2014.05.13. 16:24:15

@Vargáné Csorba Judit: Igen, vizsgálják az ügyet.
Biztosan vannak Debrecenben is feljelentők, de nem ismerem őket.
Itt kell feljelentést tenni:
Vas Megyei Rendőrfőkapitányság, Gazdaságvédelmi Osztály
9700 Szombathely, Petőfi Sándor u. 1/C
Tel: 94/521-114
Szőllősi Árpád alezredes
szollosiar@vas.police.hu

Vargáné Csorba Judit 2014.05.20. 10:01:16

Kedves WildBear!
Nagyon köszönöm, hogy válaszolt.
Hogy látja a helyzetet? Van-e esélyünk? Visszakapjuk-e valaha a pénzünket.
Üdvözlettel:
Vargáné

WildBear 2014.05.22. 11:45:54

@Vargáné Csorba Judit: Kedves Vargáné,
akkor van esély a pénz visszaszerzésére, ha minél többen feljelentést tesznek, és "hajtják az ügyet".

A Zsaru Magazinban szokták keresni bűncselekmények (csalások) sértettjeit, érdemes lenne itt is megtenni. Ha sok sértett jelentkezik, akkor nem fogja a rendőrség elfektetni az ügyet.
Péteri Terézt kell keresni (email, vagy telefon) a Zsaru M. szerkesztőségében. Előtte beszélni kell a nyomozást vezető Szőllősi alessel.

Tett már feljelentést ?

WildBear 2022.02.07. 13:49:12

Na i újság..?
Eltelt 8 év!
süti beállítások módosítása