HTML

MLM átverés

Valós tények, melyről az MLM rendszerek terjesztői nem beszélnek.

Friss topikok

  • WildBear: Na i újság..? Eltelt 8 év! (2022.02.07. 13:49) Botanoo
  • Reactor: @WildBear: Ha értenék hozzá, lehet csinálnék. Sajnos mindennemű programozáshoz túl kevés vagyok. M... (2017.07.17. 04:42) Botanoo - Összedől a piramis
  • Tomé: Nézzétek meg az alábbi "Mondjunk NEMet az MLMre" című facebook csoportot: www.facebook.com/nem.mlm (2013.05.26. 22:52) Megfenyegettek!
  • bagee: Nem érdekel túlságosan. Mint ahogy az sem, hogy a PSZAF vizsgálatot anno én néztem be. Van ilyen. ... (2013.04.03. 22:19) Talk Fusion
  • P.T: Utólagos engedelmeddel bemásoltam a szövegedet a blogomba: felveteliterror.blog.hu/2011/08/09/awsu... (2011.08.09. 22:05) AWSurveys

TreeViver

2011.02.02. 14:52 bagee

Szép dolog a környezetvédelem. Akik tesznek érte, főleg ha elemi szinten, mondjuk szemét szedéssel, vagy fa ültetéssel azok tiszteletet érdemelnek.
Ha kicsit is jóérzésű embernek tartjuk magunkat, akkor egy környezetvédelemmel kapcsolatos felénk irányuló felhívást kevésbé pattintunk le magunkról, mint más megkereséseket.
Ezt igyekszik kihasználni a legújabb lenyúlós, beszervezős hálózat! A TreeViver, vagy néha külön írva Tree Viver elsőre csak a szépet és a jót mutatja magából, igaz már az is kicsit gyanús.
A jelszó: ültess fát az őserdőbe, vagy még inkább a kiirtott őserdő helyére Brazíliában!
Mindezzel kapcsolatban a remek szervezet szinte mindent levesz a vállunkról. Izzadságos munkával megszervezi, hogy legyen földterület és facsemete, valamint fát ültető személy. Nekünk semmi dolgunk, csak...

Mi más lenne a mi dolgunk, mint fizetni. Méghozzá nem is keveset, 150-190 svájci frankot!
Hoppá! Mindez egyetlen facsemete elültetésért.
A meglepetések azonban itt még nem érnek véget. A fát az őserdőben gondozni is kell ám, méghozzá folyamatosan az idők végéig. Ez a lelkes környezetvédőknek újabb 30.000 Ft-ot jelent minden évben.

Jöjjenek a tények, logikusan gondolkodó emberekben felmerülő kérdések a TreeViver kapcsán:

- Ha a cél a környezet védelme, akkor mégis mire szolgál a jutalékos, többszintű rendszer?
- Miért a hálózatépítésről és a pénzkeresésről szól a részletesebb ismertető legnagyobb része?
- Miért kerül ilyen kegyetlen sokba egyetlen fa ültetése?
- Miért kell - főleg ilyen mértékben - gondozni az elültetett fákat egy erdőben?

A válasz roppant egyszerű. Szó sincs itt semmiféle környezetvédelemről. Az csupán az álca. Jobb esetben a befizetett pénzek pár százalékából ültetnek valamennyi fát az őserdőben, ezzel legalizálva egy piramisjátékot.
Rosszabb esetben szó sincs fa ültetésről, de ezt aligha fogjuk megtudni. (filmet, fényképet mutatni lehet bármiről; elég csak egy már létező friss ültetést kamerázni)
A tagoknak megvan az álca. Egyesek jóhiszeműen, mások (és ők a fő szószólók) csak a saját gazdagodásukat szem előtt tartva terjesztik az igét. A nemes céllal mintegy legalizálják a saját tukmálásukat. Mert szó sincs másról, mint egy 30.000 Ft-os belépési költségű piramisjáték tagságának eladásáról.
A többség természetesen nem fog egy fillért sem keresni a rendszerben, hisz a piramis alján vannak messze a legtöbben. Őket majd vigasztalja a tudat hit, hogy jót cselekedtek, védték a környezetet. A valóság persze ettől messze áll, a pénz nem az esőerdőkre ment el, hanem a piramis felsőbb szintjei pénztárcájába.

Mesteri! Valóban mesteri az egész! Mesteri átverés!

Azok akik még mindig hisznek, vagy hinni akarnak a TreeViver hazugságainak egy kis matematikával szolgálnánk:

- Tételezzük fel, hogy egy fának a területigénye 10 nm
- Egy négyzetkilométeren így összesen 100.000 fa ültethető.
- A Tree Viver infó anyagai 20.000 négyzetkilométerről szólnak, ami nem kevesebb, mint 2 000 000 000 fa. ( 2 milliárd )
- Évente minden fa minimum 30.000 Ft költséggel jár szerintük. Ennyit kell befizetnie a közösség tagjainak minden fa után. Ez összesen  600 000 000 000 000,00 Ft  (hatszázezer-milliárd forint, amiből nagyságrendileg az egész magyar államadósságot 30x vissza lehetne fizetni)
- Mindezt egy akkora területre számolva, ami globális léptékkel nézve igen apró. (Brazília területének 0,2%-a)

Mindebből talán már sejthető, hogy mennyire irreális számokkal operál a TreeViver "közössége" és mennyire nem arról szól a történet, mint amiről első látásra tűnik.
Óvakodjon hát mindenki attól, hogy egy álcázott piramisjáték tagjává váljon!

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem pilótajáték mlm átverés faültetés treeviver tree viver

A bejegyzés trackback címe:

https://mlm-atveres.blog.hu/api/trackback/id/tr752633513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása